2021-1-FR01-KA220-ADU-000035291 – Развиване на характера за активен живот

Русенска стопанска камара е партньор в проект по програма Еразъм+, финансиран от Европейския съюз. Проектът ще се реализира в периода от 01.02.2022 до 31.01.2024г.

Бенефициент е Formethic (Франция), и партньори: Smart Idea, Igor Razbornik s.p. (Словения); Youthfully Yours (Словакия); JumpIN Hub (Португалия); Edukopro (Босна и Херцеговина) и Сдружение Коучинг-България

Целевата група на проекта са всички млади хора и възрастни, които без работа, не се обучават, в социални или икономически затруднения са или им липсва мотивация да работят или да учат.

Целта на проекта е да развием тяхната пригодност за заетост, повишавайки тяхната вътрешна мотивация и подпомагайки ги да преодолеят трудностите, които изпитват.

Обучителната пътека, която ще изградим по време на този проект, е директно насочена към обучителите, които трябва да обучават хора в тази ситуация.

Основните дейности в проекта са:

1. Създаване на наръчник със съществуващи добри практики на европейско ниво развиващи меките умения и мотивацията на обучаемите.

2. Създаване на иновативна обучителна програма за възрастни, като основната й цел ще бъде развитието на меките умения на обучаемите. Върху вътрешната мотивация ще работим използвайки подход, основан на учене от когнитивната и поведенческа невронаука.

3. Създаване на програма за обучители с всички необходими съвети и допълнителни материали, съпътстващи обучението.

4. Разработване на допълнителни ангажиращи ресурси за онлайн обучение, които ще бъдат лесни за използване от обучители и обучаеми.

Линк към сайта на проекта: https://characterdevelopment.edukopro.com/

%d блогъра харесват това: