Русенска стопанска камара участва в програма „Еразъм+“ за младежки обмен за споделяне на най-добрите практики за опазване на околната среда

Стартиране на изпълнение на проект на Сдружение “Русенска стопанска камара“ по програма „Еразъм+“

На 23.07.2020г. се подписа договор между Сдружение “Русенска стопанска камара“ и Център за развитие на човешките ресурси за финансова подкрепа по програма „Еразъм+“ по проект 2020-1-BG01-KA105-078290 “Environment and you” с бенифециенти: Сдружение “Русенска стопанска камара“, Arena i Swiat – от Полша; Ecological Future Education – от Латвия; Le Due Sicilie – от Италия; Youth Center of Georgia – от Грузия и Epimorfotiki kilkis monoprosopi E.P.E. – от Гърция.

Дейността по проекта е Младежки обмен (7 дни), който ще се проведе в Русе, България в периода от 05 юли до 11 юли 2021г. В младежкия обмен ще се включат 36 участници от 6 държави за да споделят най-добрите практики за опазване на околната среда, с цел да допринесат положително за решаването на появяващите се проблеми в тази област. Предвидени са дейности на открито за мотивиране на местните жители да се грижат за околната среда чрез промотиране на техниката „намаляване – рециклиране – повторно използване“.

Подборът на участниците от България ще се извърши между 22.02.2021г. и 22.03.2021г. с попълване на анкетни карти за участие и събеседване. Ако желаете да се включите в нашите младежки дейности, следете нашите уеб и фейсбук страници, където ще публикуваме информация за програмата, както и ще бъде предоставена конкретна информация за самия подбор.

Проектът е съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.Категории:Добри дела, Екология, Международно сътрудничество, Образование, Проекти, Събития и мероприятия

%d блогъра харесват това: