2022-1-PL01-KA220-YOU-000087248 Reading for a better youTH – reading mindset development

Русенска стопанска камара е партньор в проект по програма Еразъм+, финансиран от Европейския съюз. Проектът ще се реализира в периода от 01.10.2022 до 30.09.2024г.

Бенефициент е Mlodziezowa Rada Miejska w Pilznie от Полша, и партньори: Smart Idea, Igor Razbornik s.p. и Better future от Словения; Youthfully Yours и Flexskill от Словакия; Ornament от Полша и Сдружение Коучинг-България

Целта на проекта е да разработи програма за обучение и да обучи на нея младежи на възраст 13-17 години, чрез която да развият позитивно мислене към четенето. В нея ще приложим иновативен подход за стимулиране на четенето чрез писане, което ще развия паралелно и двете умения на младежите.

Основните дейности в проекта са:

  1. Създаване на наръчник със съществуващи добри практики на европейско ниво включващи следните категории: развиване на умения за четене и писане, повишаване на мотивацията за четене и подобряване на представянето при четене.
  2. Създаване на иновативна обучителна програма за младежи стимулираща четенето чрез писане.
  3. Онлайн образователен ресурс, който ще включва автоматизирана система за изпращане на малки части от знания, за да насърчи резултатите от обучението и да държи учащите в течение на съдържанието.
  4. Създаване на програма за обучение на младежки работници. Тя ще им помогне да образоват младежите как да развиват умения за четене и писане и вътрешна мотивация за четене, прилагайки нашата програма.

Най-съвестните и изявили се младежи, участвали в пилотното тестване на програмата ще имат възможността да надградят своите знания и умения по време на младежкия обмен в Словакия през месец юни 2024 година.

%d блогъра харесват това: